Mandens mange myter

Selvom det stereotype mandebillede (heldigvis) er blevet mere nuanceret med tiden, er der stadig en masse myter vi mænd skal leve op til. Myter der også – eller rettere især – gør sig gældende på det seksuelle område. Myter der ikke ligefrem gør nemmere at være mand – eller kvinde for den sags skyld. For de har det med at påvirke både parforhold og sexlivet i en negativ retning. Her kan du tygge på nogle af dem. Hvis du kan nikke genkendende til dem og de smager dig en anelse bittert, så spyt dem ud og begynd at skabe den mand du synes passer dig!

En rigtig mand:

konkurrerer og vinder:

Også når det handler om sex og kvinder. En rigtig mand scorer og jo flere scoringer – jo mere mand. Som i fodbold – den der scorer flest har vundet. Konkurrence er modpolen til intimitet og tryghed – to af de vigtigste ingredienser for en sund seksualitet og et harmonisk parforhold. Hvis det handler om at være bedst – eller i hvert fald bedre end de andre. End hendes ekskærester f.eks., så fjerner det nydelsen og evnen til at overgive sig til intimiteten i nuet.

Har altid lyst til sex

Er lig med, at der er noget galt, hvis han ikke har! Men mænd er forskellige og testosteron, som også har indflydelse på sexlysten falder med alderen. I en DK undersøgelse fra 2007, svarede 70% af 18-24årige, at de ofte havde lyst til sex, mens det kun var 14% af dem over 60, der ofte havde det. Det betyder altså, at 30-70 % IKKE altid lyst til sex. En i en anden nylig undersøgelse fra England, svarerede en tredjedel, at de havde manglet lyst inden for det sidste år. Så det behøver altså ikke være tegn på utroskab eller, at han er holdt op med at elske kæresten, bare fordi han ikke har lyst til sex.

Er altid parat til sex

Ikke nok med han altid har lyst – han er også altid klar. Lige meget om han er ked, bange, nervøs, træt – eller han i det hele taget hellere vil noget andet. Han behøver ikke noget forspil, kærtegn.. Og da han altid har lyst er pikken selvfølgelig oplagt til at male byen rød. Bare lyn bukserne ned og en stiv pik springer frem! – klar til brug. Det sig selv, at den forventning, kan få en (u)sikker rejsning til at krympe sig til en lille tissemand.

Skal være ”god” i sengen

Hovedårsagen til at manden har sex er ikke for sjov skyld, for kærlighedens skyld, eller fordi han har lyst. Det er for at bevise, at han er en rigtig mand – der vel at mærke leverer varen. Han skal simpelthen performe – leve op til tusindvis af noveller/film osv.. Han tager kvinden.. Giver hende orgasme alene med sin piks blotte tilstedeværelse! Mens Kvinden kan give sig hen, føle og modtage, skal manden give og performe. Det er mandens job, at GIVE kvinden orgasme – ikke kun en, men nu også multi – og gerne sprøjteorgasmer.

Udtrykker ikke sine følelser

Mænd udtrykker ikke deres følelser – undtagen gennem sex. Det er s’gu lidt af en omvej, hvis man er nødt til at have sex, hver gang man vil udtrykke sin kærlighed eller sine frustrationer. Eller bare har brug for et kram. Et mere reelt alternativ ville være, hvis mænd også kunne åbne munden på en ordentlig måde, når der var noget der gik dem på. Og havde sex fordi de havde lyst – ikke som ventil for indestængte aggressioner. Mænd er generelt ikke opdraget til at snakke om personlige problemer/bekymringer. At erkende et seksuelt problem, er det samme som at indrømme, at man er mindre mand.

Skal have rejsning for at kunne have sex

Når mænd tænker på sex, handler det tit om, alt det han kan eller skal kan gøre med sin pik. Den skal være stor, stiv og kunne i timevis. Den er en ren tryllestav, der alene ved sin indtrængning giver kvinden orgasme. Og mange kvinder bryder sig ikke om at røre ved en slap pik – men forventer den skal stå af sig selv.

Skal penetrere kvinden

Tag bare ordet ”forspil”. Det tæller ikke som rigtig sex – det er bare et nødvendigt onde eller undskyldning, for at komme til sfadet. Alt andet end penis i vagina er bare en forsmag på ”the real deal” samlejet. Det er selvfølgelig en synd og skam – de fleste samlejer sker ikke for at få børn, men fordi vi elsker nydelse og nyder at elske. Og hvis forspillet kun er end undskyldning for rigtig sex, går vi glip af så meget nydelse. Det øger også præstationspresset – hvis rigtig sex kun tæller, når der er penetrering, er der kun EN mulighed for rigtig sex – en stiv pik! Det distraherer nydelsen i nuet – måske skal vi slet ikke ende med penetrering – eller vi starter med penetrering og slutter med forspil. Mange mænd – og kvinder – giver op, hvis de ikke kan have rigtig sex – ”så kan det også være lige meget”. Måske skal vi kalde i stedet for samleje, kalde det samlege.. Det tidspunkt vi leger kærlige lege uden mål og med. Og alt, hvad der føles dejligt hører med.

Får udløsning

Og i hvert fald ejakulation for manden. Det gør det ikke lettere for den mand, der døjer med tilbageholdt ejakulation. Det betyder også, at sex indeholder et mål, vi skal nå hen til, før vi føler det er godt. Hele filosofien bag både Tantra og Tao, er at lege med energier og faktisk tilbageholde mandens udløsning. På den måde er der ingen begyndelse og ingen ende. Både manden og kvinden kan få flere orgasmer – eller bare massere hinanden og mærke de seksuelle energier der løber imellem dem.